© 2017 Biblejournaling.nl By Kris.nl

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Biblejournalen is een creatieve manier van bijbel 'lezen' door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest. Veel biblejournalers hebben ontdekt hoe verrijkend het kan zijn om bijbelteksten te verbeelden.

Biblejournalen doe je om tijd met het woord van God door te brengen.

Het gaat niet om een perfect plaatje. Het geeft niets als letters bibberig zijn,

tekeningen rommelig of wat het dan ook maar mag zijn waar je zelf

ontevreden over kunt zijn. Biblejournalen is een mooie manier om

bijbelteksten te beleven en ze op te slaan in je hoofd, maar ook door ze

letterlijk te bewaren in je bijbel of werkboekje.

Bijbel met extra schrijf- en tekenruimte


Het prettigst werk je in een Bijbel die extra ruimte heeft om te schrijven,

bijvoorbeeld een schrijfbijbel, ook wel craftbijbel, journalingbible of notitiebijbel genoemd. Heb je  geen Bijbel met extra ruimte? Je kunt ook een ‘oude’ bijbel gebruiken van

jezelf of de kringloop en over de teksten heen werken. Weinig ruimte om bij te tekenen? Je kunt kalkpapier (vellum) of doorzichtige sheets gebruiken waar je je tekst op schrijft of tekent en die over de Bijbeltekst heen plakt. Op deze website hopen we jou te inspireren door voorbeelden te laten zien en tips te geven.

 

Biblejournal / Faithbook

 

Een andere optie is het maken van een biblejournal. Neem dan een stevig blanco schrift of notitieboek. Je kunt de Bijbelteksten uitwerken op dezelfde manier zoals we hier laten zien, of zoals je zelf wilt. Aanvullen met tekeningen, aantekeningen en foto’s en dagelijkse gebeurtenissen is ook een leuk idee. Je kunt ook een oude bijbel uit de kringloop halen of bijvoorbeeld een psalm-en gezangenboek.
Er zijn ook Engelstalige journalbibles verkrijgbaar. Vraag er naar bij je christelijke boekwinkel, zij kunnen deze bijbels voor je bestellen. De Nederlandse Schrijfbijbel verscheen in 2016 en is online HIER te koop of vraag ernaar bij je boekwinkel. In juni 2017 is de tweede druk verschenen en in 2018 de derde druk.

In 2018 verscheen de Nederlandstalige Inspire Bible, met deels voorgedrukte illustraties.

Biblejournaling weekenden

Al een aantal jaar organiseert By Kris biblejournaling weekenden in Putten. Kijk hier voor meer informatie over het volgende weekend.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now