top of page

In de krant

In het Nederlands dagblad stond op 29 maart een interview over de 'trend' biblejournaling met teamleden Els Hartog en Kris Bossenbroek en Sanne Stoel (deelneemster Biblejournaling weekend). Aan het eind van het artikel in het ND wordt verwezen naar een sjabloon van Kris voor de lezers om wellicht een eerste aanzet tot biblejournalen te geven. Kris laat jullie hier zien hoe je een pagina met een sjabloon kunt maken. Het sjabloon vind je onderaan deze pagina. voor de uitwerking van Psalm 1 met sjablonen ga je naar Inspiratie.

De link naar de online versie van het artikel in het ND vind je HIER.

Uitleg van Kris:

Print het sjabloon uit. Leg het onder een bijbelpagina. Trek over met grijs potlood. Ik koos er hier voor om eerst alles in te kleuren met waterverf en daarna de teksten met zwarte fineliner (Micron 0.4 en 0.8) over te trekken en her en der wat accenten aan te dikken. Je kunt de achtergrond ook inkleuren met kleurpotlood of aquarelpotloden. Ik heb de lijnen van het landschap wat verder dan het sjabloon laten lopen en de kleur over de tekst heen gezet. Alleen in de kolom tekenen is natuurlijk ook prima.

In de Schrijfbijbel zijn kolommen met teken- en schrijfruimte waarin de sjabloon precies past. Je kunt de sjabloon ook onder gewoon papier leggen en daarop overtrekken en de afbeeldingen dan uitknippen om er een boeklegger van te maken, of trek hem over op vellum, kleur hem in met kleurpotlood en plak dat met dubbelzijdig plakband of zuurvrije lijm in je bijbel. De tekst er onder kan je dan nog wel lezen.

Terwijl je de tekst inkleurt denk je na over wat je inkleurt. Lees voordat je begint het stuk waar het vers uitkomt. De verwarring van Pilatus, die toch dit bord laat plaatsen, de boosheid van de Joden. Hoe zou dat toen geweest zijn?

Het kroontje schilderde ik in met goudverf, ondanks de pijn, ondanks het lijden, schittert Jezus toch als koning.

Als je het sjabloon niet vanaf hier kan opslaan als afbeelding en printen, kan je het bestand hier downloaden.

bottom of page